Tip: Scroll, swipe or click and drag. Explore.

Location: Boston, Massachusetts
Client: PUMA
Area: 60,000 sq ft
Year: 2011

This new space was designed as the headquarters for the global marketing and footwear design group for PUMA. The open space was organized around a central gathering / collaborative space similar to a campus quad where the different groups would be encouraged to cross paths and collaborate. The project goals included flexible pods of non traditional workstation clusters organized around a variety of huddle rooms, conference rooms, re configurable meeting spaces, and product development rooms. The traditional reception area was replaced by a combination virtual retail space and social area, so that visitors to the space enter into a lively space that represents PUMA’s brand.

Location: Fall River, Massachusetts
Client: Truesdale Clinic
Size: 40,000 sq ft
Year: 2010

This 40,000 sf addition to an existing 120,000 sf medical clinic involved both the design of the new building and 6 medical practices on 3 floors of the building. A new entry and connecting corridor to the existing buildings provided the clinic with a fresh, contemporary new identity. The building incorporated a green and energy efficient design of the facade system, including a soy based exterior insulation system, and a ventilated rain screen facade using fiber cement panels. The design played off the exiting buildings brick color and window scheme, designed to complement and fit in with the campus buildings while standing out as a new building and face to the clinic.

Location: Cambridge, Massachusetts
Client: Wistia
Size: 15,000 sq ft
Year: 2013

Wistia is an internet video hosting and analytics company, expecting to more than double in the next five years. Commanding an entire mill building on Tudor Street in Cambridge, provides them with more than enough room to grow. The impeccably restored shell, with exposed timber beams, presented a pristine backdrop to a minimalistic and industrial design aesthetic. With the exception of a few meeting rooms on the first floor, the majority of the space was left as an open plan, allowing the client flexibility for growth. Fostering their team-culture lifestyle, and flanking either end of the building, a custom designed kitchen, and impressive steel spiral stair, were both requisites in the early stages of design and are key focal points in the finished space.

Location: Revere, Massachusetts
Client: Harley-Davidson
Size: 50,000 sq ft
Year: In Construction (Estimated Completion Fall 2014)

Boston Harley-Davidson is a gut rehab of the exisitng Squire Rd shopping plaza to the new 50,000 sf retail and storage space. The design focuses on maximizing the showroom storefront while creating an engaging entry that exemplifies the style and attitude of the Harley-Davidson brand. Flow between different programmatic spaces and required adjacentcies drove the internal layout and design. In order to fully link the interior and exterior dialogue many of the materials found on the exterior wrap into the primary showroom space, and are used in a similar manner.

Location: Cambridge, Massachusetts
Client: Cambridge Innovation Center
Size: 20,000 sq ft
Year: 2012

Located in Kendall Square in Cambridge, the 5th floor renovation of the Cambridge Innovation Center takes a new approach to the idea of innovative incubation for start-ups. The design is based on CIC as an ecosystem that provides space for multiple “communities” to collaborate and share ideas. Interspersed throughout the floor are a variety of huddle/conference rooms At the opposite end, separated from the main office space, is a cafe/meeting area where CIC’s clients can gather for coffee, food, and events in an environment designed to feel like you’ve left the office.

Location: Dedham, Massachusetts
Client: Town of Dedham Massachusetts
Size: 1 acre, 3,000 sq ft facility
Year: 2010

he Dedham Community Association, better known as the Dedham Community House (DCH), was founded in 1922. In May of 2010 the Dedham Community House opened its brand new pool facility to replace an out of date and well needed community amenity. The facility includes the 30' by 75' pool that ranges from 3 1/2 to 5 feet deep, the pool house with locker rooms, showers, a first aid station, a large pool deck with a grassy area, a covered pavilion to enjoy meals and snacks in the shade and a parking area.

Location: Boston, Massachusetts
Client: Seaport Dental Associates
Size: 3,000 sq ft
Year: 2012

Seaport Dental, completed in 2012 was an a combination of expansion and re-connection. The successful dental practice was not only doubling their exam rooms but also floors and needed the entire practice to function as one cohesive space. studioTROIKA designed a new internal stair to connect the additional floor seamlessly with their original design .

Location: Cambridge, Massachusetts
Client: Gary Strack
Size: 3,000 sq ft
Year: 2011

This 120 seat restaurant / bar in the heart of Kendal Square was a collaboration between chef Gary Strack, studioTROIKA, SOSO Limited (social media algorithms), Theo Watson (street view sketches - projection bombing), and various graffiti artists. The brand concept for FbS was to blend food, art, sustainability, and technology. The design features custom light saber lights with warm color gels, tables built from 1980s truck hoods, a bar made from the wood of a 130-year-old New England barn that fell during a hurricane, end grain wood floors, and a re-configured steel canopy / DJ platform floating over the vestibule.

Location: Bedford, Massachusetts
Client: Edge Sportscenter
Size: 120,000 sq ft
Year: 2013 | 2014

The Edge Sports Center, located in Bedford, MA, has quickly grown into a state of the art sports and recreational facility. The first phase at The Edge included the demolition of an existing indoor turf field and replacing it with a regulation ice rink. This phase incorporated the design of new locker rooms, benches, storage, support spaces and an elevated turf mezzanine used for training and quick sprints. Following the completion of the ice rink in the summer of 2012, the second phase began with the construction of two full-size, outdoor turf fields, with one utilizing an inflatable bubble structure in the winter to provide year round service. In order to support the large number of people passing through this complex we designed a concession stand that provides refreshments, restrooms and direct access into the turf field when the bubble is in place.

Location: Derry, New Hampshire
Client: Vanguard Dental Associates
Size: 6,000 sq ft
Year: 2014

Location: Lexington, Massachusetts
Client: Imprivata
Size: 75,000 sq ft
Year: 2010

Imprivata is a rapidly growing EMR software company. Spread over 2 floors, the design created a central open stair to connect the workgroups, main reception on the lower floor, and large kitchen area on the upper floor, and created a large central space on the upper floor that acts as both a crossroad for the company and as it incorporates an open elevator lobby, allows for the large “food” gatherings so important to the culture of Imprivata. A custom designed wood and glass cantilevered stair and open atrium acts as a focal point for the space.

Location: Belmont, Massachusetts
Size: 5,000 sq ft
Year: 2012

Location: Marlborough, Massachusetts
Client: Xand (formerly Access Northeast)
Size: 3,000 sq ft
Year: 2012

Location: Wellesley, Massachusetts
Size:
Year:

Project Location: Cambridge, Massachusetts
Project Client: Cambridge Innovation Center
Project Size:
Project Year: 2009

This 3rd/4th floor project for the Cambridge Innovation Center doubled the size of this innovative incubation company located in Kendall Square in Cambridge. The complexity of the design revolved around accommodating a highly flexible/adaptable configuration of dense spaces that could evolve and adapt to varying configurations based on continuously changing client requirements. A wide variety of conference rooms, huddle rooms, telephone booths, and soft flexible meeting areas were integrated throughout the space, and a large central café / meeting area was placed at the intersection of 2 wings to foster interaction and a sense of community between CIC’s clients.

Location: Boston, Massachusetts
Client: Holiday Fenoglio Fowler
Size: 7,800 sq ft
Year: 2014

Location: Cambridge, Massachusetts
Client: Cambridge Innovation Center
Size:
Year: 2009

This 3rd/4th floor project for the Cambridge Innovation Center doubled the size of this innovative incubation company located in Kendall Square in Cambridge. The complexity of the design revolved around accommodating a highly flexible/adaptable configuration of dense spaces that could evolve and adapt to varying configurations based on continuously changing client requirements. A wide variety of conference rooms, huddle rooms, telephone booths, and soft flexible meeting areas were integrated throughout the space, and a large central café / meeting area was placed at the intersection of 2 wings to foster interaction and a sense of community between CIC’s clients.

Location: Cambridge, Massachusetts
Client: Facebook
Size: 2,500 sq ft
Year: 2014

Location: Wayland, Massachusetts
Client: Wayland Oral Surgery Associates
Size:
Year: 2011

Location: Shrewsbury, Massachusetts
Size: 3,400 sq ft
Year: 2005

Location: Boston, Massachusetts (Additional Project Locations)
Client: Great Hill Dental
Size: 5,800 sq ft
Year: 2012

Location: Needham, Massachusetts
Size: 2,400 sq ft
Year: 2006

Location: Walpole, Massachusetts
Client: Surgical Weight Loss Specialists
Size: 5,000 sq ft
Year: 2012

Location: Cambridge, Massachusetts
Client: NuVu
Size: 4,000 sq ft
Year: 2011

Location: Wareham, Massachusetts
Client: Coastal Orthodontics
Size: 1,800 sq ft
Year: 2011

Location:
Size:
Year:

Work Preformed Under

Location: Boston, Massachusetts
Client:
Size:
Year:

Location: Boston, Massachusetts
Client: B\Spoke
Size: 2,000 sq ft
Year: In Construction (Estimated Completion Summer 2014)

Location: Biddeford Pool, Maine
Size: 4,000 sq ft
Year: 2012 (Phase 1) | 2014 (Phase 2)

Work Preformed Under Carlson Associates

Location:
Client:
Size:
Year:

Location: Woburn, Massachusetts
Client: SBLI
Size: 64,000 sq ft
Year: 2011 (Facade), In Design (Interiors)

Location: Tewksbury, Massachusetts
Client: Commercial RE Investors, LLC
Size: Exterior Pedestrian Bridge & Facade
Year: 2014

Location: Malden, Massachusetts
Client: Town of Malden Massachusetts
Size: Exterior Facade Renovations
Year: Not Realized

Location: Cambridge, Massachusetts
Client: Hopper Hacker Redux
Size: 2,600 sq ft
Year: 2013

Location: Brookline, Massachusetts
Size: 5,000 + sq ft
Year: 2008

Location: Marshfield, Massachusetts
Client:
Size:
Year:

Location: Eastham, Massachusetts
Size:
Year: 2011

Location: Brookline, Massachusetts
Size: 3,400 sq ft
Year: 2003

Location: Milton, Massachusetts
Size:
Year:

Location: Shrewsbury, Massachusetts
Size: Addition 1,500 sq ft
Year: 2003

Location: Cambridge, Massachusetts
Size: 4,000 sq ft
Year: 2009

Location: Boston, Massachusetts
Size: 3,000 sq ft
Year: 2009

Location: Cambridge, Massachusetts
Size: 2,400 sq ft
Year: 2009

Location: Brookline, Massachusetts
Size: 3,200 sq ft
Year: 2012

Location: South Easton, Massachusetts
Client: Temple Chayai Shalom
Size: 4,300 sq ft Addition (Lobby, Classrooms, Kitchen) and Renovations of 5200 sq ft facility
Year: Not Realized

Location:
Client:
Size:
Year: Not Realized

Location: Methuen, Massachusetts
Client: Saint George Orthodox Church
Size: 3,000 sq ft
Year: 2005 | Not Realized

Location: Norwood, Massachusetts
Client: Saint George Orthodox Church
Size: 8,000 sq ft
Year: 2006 | Not Realized

Location: Hawthorne, New York
Client: Xand (formerly Access Northeast)
Size: 16,000 sq ft
Year: 2013

Location: Hawthorne, New York
Client: Xand (formerly Access Northeast)
Size: 18,000 sq ft
Year: 2013 (DR Office Suites) | Master Planning (Not Realized)

Location: Marlborough, Massachusetts
Client: Xand (formerly Access Northeast)
Size: Master Planning, Data Centers, Office Suites, Various Project Sizes - 200,000 sq ft Facility
Year: 2013 | 2014 | Ongoing

Location: 34 Saint Martin Drive, Marlborough, MA
Client: Xand (formerly Access Northeast)
Size: 18,000 sq ft
Project Year: 2012

Location: Waltham, Massachusetts
Client: Savvis
Size: 3,500 sq ft
Year: 2011

Location: Cambridge, Massachusetts
Client: Gary Strack
Year: 2011

Location: Worcester, Massachusetts
Client: Beechwood Hotel
Size: 500 sq ft
Year: 2007

Location: Boston, Massachusetts
Client: Berryline
Size: 2,500 sq ft
Year: 2011

Location: Boston Design Center - Boston, Massachusetts
Client: Belfondo
Size: 800 sq ft
Year: 2011

Location: Boston, Massachusetts
Client: Converse
Size:
Year:

Location: Shrewsbury, Massachusetts
Client: John Palmeri
Size: 3,600 sq ft
Year: 2006

Location: Fall River, Massachusetts
Client: Rob Roy
Size: 4,000 sq ft
Year: 2006

Location:
Client:
Size:
Year:

Location: Hingham, Massachusetts
Client: Finocchio Veterinarian
Size: 3,000 sq ft
Year: 2014

Work Preformed Under Carlson Associates

Location:
Client:
Size:
Year:

Location:
Client:
Size:
Year:

Location:
Client:
Size:
Year:

Location: Wellesley, Massachusetts
Client: Sun Life Financial
Size: 4,200 sq ft
Year: Not Realized

Location:
Client:
Size:
Year:

Location:
Client:
Size:
Year:

Location: Boston, Massachusetts
Client: Intronis
Size: 13,000 sq ft
Year: Not Realized

Location: Cambridge, MA
Client: Sonos
Size: Various Project Sizes
Year: Not Realized | In Planning

Location: Cambridge, Massachusetts
Client: Massachusetts Institute of Technology
Size:
Year:

Location: Worcester & Leicester, Massachusetts
Client: Becker College
Size: Campus Master Planning
Year: In Design

Location: Medford, Massachusetts
Client: Tufts University
Size: Various Project Sizes
Year: 2013 | Ongoing

Location: Brookline, Massachusetts
Client: Newbury College
Size: Dormitory Bathroom Renovations, Athletic Department Renovations
Year: 2011

Location: Malden, Massachusetts
Client: Malden Catholic High School
Year: 2013 | 2014

Location: Newton, Massachusetts
Client: Mount Ida College
Size: Dormitory Bathroom Renovations
Year: 2012

Location:
Client: Brandeis University
Size:
Year: Not Realized